SITI.YANG.MENAIP: November 2015

CADANGAN TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG | ROCKSTARZ BURGER : BURGER ROCKERS SEJATI YANG AWESOME. Are you ready to rock and roll. Tiba-tiba aku pun berjiwa kental seorang rocker. Semua sebab makan burger di Rockstarz Burger pada hari Ahad lepas. Layan burger gempak boleh masuk list Tempat Makan Best Penang untuk korang semua terjah. Tak kisahlah sama ada jiwa rockers atau sekadar mengaku rockers tapi dalam hati ada taman, semua pun boleh menikmati burger sedap di Rockstarz Burger. Jom kita sama-sama telan air liur sambil teruskan membaca.

SEJARAH ROCKSTARZ BURGER

Sempat bersembang dengan owner Rockstarz Burger, Encik Saiful Danial dan Encik Saiful Irwan berjaya juga korek macam-macam. Tiga tahun dah sebenarnya Rockstarz Burger berada dalam industri pem'burger'an di Penang bukan sehari dua baru mencipta nama. Pernah menjadi tempat makan pilihan program TV popular iaitu 'Jalan-Jalan Cari Makan' pada tahun 2014. Asalnya buka gerai tepi jalan saja tapi disebabkan demand yang tinggi daripada masyarakat setempat, dua adik-beradik ini akhirnya dapat buka kedai. Lebih selesa dan more people can come untuk rasa burger rockers resepi rahsia mereka berdua. Memang tabik spring. Kedai pun super cool dengan deco yang menarik terasa sungguh aura rockers dalam diri masing-masing. Kemudahan seperti surau dan tandas juga ada disediakan. 








LOKASI KEDAI ROCKSTARZ BURGER


Rockstarz Burger
118, Taman Tunas Muda,
Jalan Dato' Ismail Hashim,
11900 Sungai Ara,
Pulau Pinang

 019-429 9309 (Sungai Ara)
016-446 6036 (Ayer Itam / Greenlane)

5.00PM - 1.00AM
Isnin - Ahad

Facebok Page - Rockstarz Burger
Instagram - Rockstarz Burger
Twitter - Rockstarz Burger

Orang Penang especially yang tinggal di Sungai Ara memang mohong sangat kalau tak tahu kedai ni terletak dimana. Yang lain jangan risau sekarang dunia dah canggih. Orang jauh pun kalau tenyeh phone masing-masing mesti jumpa kedai Rockstarz Burger. Aku dah check dalam Waze alamat dan lokasi semua betul confirm tak sesat. Parking pun senang nak dapat. Kedudukan kedai pun tak adalah jauh sangat dari tempat tumpuan pelancong seperti Georgetown. Mengikut pemerhatian aku, orang mula ramai datang ke Rockstarz Burger bermula pukul 8.00PM. Memang sibuk habis pekerja-pekerja Rockstarz Burger nak melayan pelanggan. Tak menang tangan. Kalau ada yang terlambat seminit dua tu bawa bersabar jangan marah-marah.





MENU / BURGER-BURGER YANG ADA DI ROCKSTARZ BURGER







Rockstarz Burger menawarkan pilihan burger yang pelbagai untuk pelanggan. Menu-menu akan bertukar atau bersilih ganti supaya tak jemu. Jadi jangan pelik kalau tiba-tiba pilihan burger berubah. Sajalah sesekali nak tukar selera pula. Asyik yang sama nanti cepat bosan. Ada juga burger yang khas untuk musim perayaan saja. Jadi korang boleh pilih dan rasa different burger setiap kali datang ke Rockstarz Burger. Hampa sebut saja nak berapa layer. Setakat satu dua dah biasa sangat. Tiga pun boleh. Make sure perut korang ada space untuk terima burger heavy metal tiga layers dari Rockstarz Burger. Nama-nama burger juga diberikan berdasarkan nama-nama band rock terkenal tanah air dan antarabangsa. Pssst.. Burger khas untuk vegetarian pun bakal diperkenalkan tak lama lagi. Burger pilihan aku adalah The Metallicheeze, The Rockstarz, The Wings dan The Red Hot Curry Chilleez. 

Tak guna korang telan air liur mengadap screen. Cepat-cepat ajak kawan-kawan datang serbu Rockstarz Burger. Mesti korang tergoda tengok beef dan chicken patty yang juicy dan lembut. Semua patties adalah 'homemade' recipe. Tak ada yang sejuk beku. On the spot minced beef and chicken akan dibentuk menjadi patty burger. Memang flavour pun original dan thumbs up. Selain menu utama iaitu burger, ada juga beberapa side menu yang lain seperti fries, meatballs, curly fries dan onion rings. Aku suggest korang cuba meatballs dan curly fries. Sedap.



Habis riuh kedai Rockstarz Burger bila geng kami dapat berkumpul bersama ramai-ramai. Terima kasih kepada owner yang sangat baik hati menjemput dan melayan kehendak kami. Kami sangat menghargai semuanya. Semoga perniagaan semakin maju dari hari ke hari mendatang dan dapat dikembangkan dengan lebih luas. Terima kasih daun keladi, lepas ni boleh jemput kami lagi.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.