Friday, 14 April 2017

WINTER TRIP | SOUTH KOREA 2016 : #4 SUMMARY

JALAN-JALAN KE KOREA | TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI KOREA | PERBELANJAAN DAN BUDGET KE KOREA | TEMPAT MAKAN HALAL DI KOREA


JALAN-JALAN KE KOREA | TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI KOREA | PERBELANJAAN DAN BUDGET KE KOREA | TEMPAT MAKAN HALAL DI KOREA. Ini adalah entry terakhir kepada cerita perjalanan aku sepanjang di Korea selama sepuluh hari. Lama sudah terperam cerita di Korea akhirnya dapat juga habiskan. Aku akan senaraikan semua entries yang aku dah kongsikan sebelum ini. Senang untuk korang buat rujukan. Dari senarai tempat-tempat menarik untuk dilawati dan cadangan aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan. Aku juga ada cuba beberapa hidangan halal. Dah sampai tempat orang harus juga selit sekali dua makan makanan dan masakan tempatan. Pengalaman setiap dari kita adalah berbeza dan cara juga berbeza. Ikut keselesaan dan kesesuaian diri masing-masing. Semoga segala perkongsian dapat dijadikan panduan untuk merancang perjalanan ke Korea.








It was a blast journey. At least dipihak aku.. I had fun. Totally. Thanks a trillion untuk Akak JM sudi travel bersama. Sorry for any inconveniences sepanjang journey. Thank you for the days spent and lets treasure the memories bersama. Semoga kita semua diberi kesihatan dan kesenangan untuk travel lebih jauh menjelalah bumi ciptaan-Nya. Do not stop exploring. Banyak sangat tempat menarik di Korea yang masih belum diterjah. Tak sempah haaaih nak pergi semua tempat. Kalau ada rezeki for sure I want to go there again and will explore more.

Harap perkongsian ini dapat dimanfaatkan dan membantu rakan-rakan semua. Untuk maklumat lanjut boleh email dan akan aku cuba balas secepat mungkin.

Happy travelling everyone !!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Al-Fatihah untuk arwah DediS, Shuhaimi Bin Sulaiman.
-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

20 comments:

  1. SALAM JUMAAT SITI..KALAU NK TRAVEL KE KOREA PATUT BACA INFO NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dapat membantu sebagai rujukan serba sediki =)

      Delete
  2. Bestnya dpt complete bercuti di korea. Sy pergi hari tu xsempat nk tour seoul sebab anak demam teruk. Terpaksa balik awal. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe kesihatan lagi penting.. insyallah ada rezeki boleh repeat =)

      Delete
  3. bestla pi korea. kalau jumpa ji sung bestnya. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe Jisung mana ni ? yang main bola ke yang pelakon hehe.. yang pelakon tu naaaaak jugak jumpa eheh..

      Delete
  4. Replies
    1. kan Uncle kan.. smoga ada rezeki nak repeat..

      Delete
  5. Korea memang best. Banyak jugak tempat yang tak pergi lagi dalam entry ni. Nice info 😄

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. insyallah.. ada rezeki sampai punya =)

      Delete
  7. korea mmg best..byk tmpat menarik..pi jeju pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kalau ada rezeki.. dalam wishlist tu =)

      Delete
  8. fuyooo pegi korea tuu.. alahai makanan tu.. nampak dapppp xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe makanan kat sana semua nampak sedap2 and menggoda diknon.. mujur tak semua boleh bedal kalo tak akak balik size double =D

      Delete
  9. Banyaknyaa entry, rajinnya kak. Hehe
    Jeleslaa tengok orang selalu jenjalan ni. Saya inshaAllah one day. Sekarang tak mampu lagi, kena fokus belajar dulu. Hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. focus mana penting dulu.. akak pun slowly menabung bukan segedebuk jatuhnya hehehe ramai lagi kawan2 bloggers yang jauh langkahnya.. insyallah one day lepas dah habis belajar boleh start explore =)

      Delete
  10. Replies
    1. insyallah ada rezeki akan sampai punyaaa =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...